Top

NO HARSH

  /  Tinklaraštis   /  8 plaukų priežiūros patarimai vasarai

Niekas negali paneigti, kad vasara yra paplūdimio bangų, ilgų dienų, įdegio ir garbanų sezonas! Deja, kiekviena garbanė žino, kad su šiltu oru bei drėgme ateina ne tik džiaugsmas, bet ir rūpestis. Po maudynių sezono plaukai gali būti sausesni, pasišiaušę ir nualinti. Turbūt neapsiriksiu spėdama, kad, vardan plaukų sveikatos, kiekvienai yra tekę atsisakyti pasitaškyti jūroje ar nerti į baseiną. Kadangi gyvenimas per trumpas, kad sedėtum ant suolelio, turiu tau keletą vertingų patarimų, kurie išgelbės plaukus ir leis mėgautis vasaros pramogomis:

  • Sūrus jūros vanduo ir baseino chloras sausina bei pažeidžia plaukus, todėl pirmiausia turi užkirsti kelią jiems įsigerti. Prieš lipdama į vandenį pilnai sušlapink plaukus švariu geriamuoju vandeniu – taip plaukai prisigers mažiau druskų ir chloro. Sušlapintus plaukus patepk kondicionieriumi arba aliejuku – tai sukurs apsauginį sluoksnį. Grįžusi iš paplūdimio plaukus gali plauti kasdieniu švelniu šampūnu (1, 2, 3, 4, 5), kai tuo tarpu grįžusi iš baseino – būtinai naudok valomąjį (1, 2, 3, 4). Abiejų plovimų metu giliai drėkink plaukus – juk reikia sugrąžinti prarastą drėgmę! Žinoma, jei tik turi, naudok lateksinę maudymosi kepuraitę. Apsaugos niekada nebus per daug!
  • Nerišk šlapių plaukų – tuomet jie ypatingai pažeidžiami! Vasarą plaukai džiūsta greitai, išnaudok tai. Jei erzina garbanų lindimas į akis, naudok plaukų lankelį ar tiesiog susek jas priekyje.
  • Karštais vasaros mėnesiais dažna iš mūsų dėl padidėjusio prakaitavimo bei norėdamos atsigaivinti plaukus plauname dažniau. Tačiau suprakaitavusi galvos oda nebūtinai reiškia nešvarumus! Nenorėdama išsausinti plaukų, dažniau naudok ne šampūną, o plaunantį kondicionierių arba tiesiog praskalauk plaukus vien tik vandeniu! Žinoma, jei jauti, kad plaukai apsunkę nuo priemonių likučių ir nešvarumų, plauk plaukus šampūnu (galbūt net valomuoju). Susikaupę priemonių likučiai dažnai sukelia pasišiaušimą.
  • Kondicionierius ir formavimo priemones laikyk šaldytuve! Taip ne tik pamaloninsi galvos odą vėsia priemone, bet ir efektyviai uždarysi plaukų žvynelius.
  • Plaukai taip pat gali nudegti! UV spinduliai gali pažeisti tavo plaukų žvynelius ir padidinti poringumą, todėl garbanos gali greičiau prarasti drėgmę, pradėti skilinėti ir šakotis. Nors taukmedžio sviestas ir sezamų aliejus turi natūralių apsauginių savybių ir yra daugelio produktų ingredientų sąrašuose, vis tik iš tokių produktų nereiktų tikėtis didelės apsaugos nuo saulės, nebent ant pakuotės yra nurodytas filtro stiprumas arba sudėtyje galite rasti pačių UV filtrų. Geriausia plaukų apsauga nuo saulės – jų dengimas. Naudokite skrybėlę, kepurę ar skarelę.
  • Efektyviam ir greitam plaukų sudrėkinimui į paplūdimio rankinę įsimesk purškiamo nenuplaunamo kondicionieriaus. Tam puikiai pasitarnaus Curls Aloe & Blueberry Juice Garbanų Atgaivintojas, Jessicurl Awe Inspiraling Garbanų Atgaivintojas arba Not Your Mother‘s Royal Honey & Melon Nenuplaunamas Kondicionierius. Jei po ranka neturi nei vieno iš jų, gali į buteliuką su purkštuku įpilti vandens ir šiek tiek paprasto nenuplaunamo kondicionieriaus, suplakti ir šiuo mišiniu drėkinti plaukus.
  • Išnaudok šilumą! Smagios vasaros dienos ir vakarai ne visada palieka laiko tinkamai pasirūpinti plaukais, todėl laiką paplūdimyje praleisk naudingai! Sudrėkink garbanas ir jas ištepk kondicionieriumi, kauke arba aliejumi – giliai sudrėkinsi plaukus neįdėdama daug pastangų!
  • Tam, kad pastangos sudrėkinti plaukus nenueitų veltui, labai svarbu šią drėgmę tinkamai užrakinti! Tą gali padaryti su stiprios fiksacijos geliais (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7), kremais arba aliejukais (1, 2).

Šie keli patarimai padės tau ištverti didžiausius vasaros karščius ir neprarasti plaukų sveikatos bei grožio! Žinoma, nors šalta kava, arbata, kokteiliai, alus ir vynas yra puikiai gaivinantys gėrimai, nepamiršk su kiekviena tokio gėrimo stikline išgerti ir stiklinę vandens. Grožis prasideda nuo vidaus! O dabar paklausyk Ryan ir GET IN THE WATER!

Post a Comment

v

Didžiuokis savo garbanomis!

Paratis, MB
Įmonės kodas: 304598861
PVM mokėtojo kodas: LT100011782618
Adresas: Labdarių g. 5, Vilnius

Reset Password