Top

NO HARSH

  /  Tinklaraštis   /  Drėgmės ir proteinų balansas – kaip suprasti, atpažinti, atgauti ir išlaikyti
Drėgmės ir proteinų balansas

Pradėjusios garbanotos merginos metodą (CGM) dažnai girdime, kaip svarbu yra išlaikyti drėgmės ir proteinų balansą. Nors informacijos daug, tačiau ne visada pačiai lengva suprasti kada ir ko gi tiems plaukams reikia, kaip atpažinti požymius ir ką daryti, norint pakeisti situaciją. 

Nors garbanių pasaulyje daugiau kalbama apie plaukų drėkinimą, ne mažiau svarbūs yra ir proteinai, kurie suteikia plaukams struktūrą, juos stiprina, neleidžia lūžinėti bei apsaugo nuo žalingo išorinio poveikio. Plaukų maitinimas yra toks pat svarbus kaip ir drėkinimas, todėl plaukų priežiūros produktai su proteinais tikrai turėtų atsirasti jūsų vonios lentynėlėje.

Kaip atpažinti perdrėkintus plaukus?

Perdrėkinti plaukai pasižymi per dideliu minkštumu, negyvybingumu, garbanos tampa labiau ištįsusios ar net atsiranda visiškai tiesių sruogų, plaukai jau šlapi būna stipriai pasišiaušę. Paprastai, tokiu metu jokia formavimo priemonė neveikia tinkamai, nesukuria šlapio plaukų efekto ir plaukai neišlaiko fiksacijos.

Plaukų perdrėkinimas dažnai pasireiškia dėl:

  • per dažno ir per ilgo intensyvaus drėkinimo;
  • naudojamo per didelio kiekio drėkinančių priemonių vieno plovimo metu;
  • maitinančių (proteininių) produktų nenaudojimo;
  • prastos sudėties ir pigių produktų naudojimo (ne griežta taisyklė, tačiau tokių produktų sudėtyje paprastai būna daug sunkių aliejų, sviestų bei drėkiklių).

Jei Jūsų plaukai linkę į perdrėkinimą, netrinkite ir nešlapinkite plaukų kiekvieną dieną, retinkite intensyvaus drėkinimo procedūras, trumpinkite kaukių bei kondicionierių laikymo laiką, „nepplopinkite“ (angl. Plopping) ir nenaudokite „dubens metodo“ (angl. bowl method).

Jei Jūsų plaukai perdrėkinti, reiktų:

  • Išsiplauti plaukus valomuoju šampūnu (1, 2, 3, 4);
  • Praleisti nenuplaunamo kondicionieriaus naudojimą;
  • Džiovinti plaukus plaukų džiovintuvu, naudojant difuzoriaus antgalį;
  • Peržiūrėti naudojamų produktų sudėtis ir į rutiną įtraukti daugiau maitinančių produktų su proteinais (pvz.: kondicionierių ir kaukių (1, 2, 3));
  • Atlikti maitinančią proteinų procedūrą;
  • Neplauti ir nedrėkinti plaukų kiekvieną dieną.

Kaip atpažinti permaitintus plaukus?

Jei Jūsų plaukai persisotinę proteinais, tai suprasite iš jų šiurkštumo, šakojimosi, trupėjimo, pasišiaušimo ir prarasto spindesio. Tokie plaukai dažniausiai atrodo labai sausi, tarsi šiaudiniai.

Jei Jūsų plaukai persisotinę proteinais, reiktų:

  • Išsiplauti plaukus valomuoju šampūnu (1, 2, 3, 4);
  • Naudoti „dubens metodą“, „ploppinimą“, gniaužymą;
  • Peržiūrėti naudojamų produktų sudėtis ir į rutiną įtraukti daugiau produktų su drėkikliais (be proteinų) (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
  • Dažniau giliai drėkinti (geriausia, šiltai).

Kaip lengviau išlaikyti drėgmės ir proteinų balansą

Subalansuoti plaukai yra elastingi, gyvybingi, nesišakoja, netrupa, juos lengva formuoti bei atgaivinti po miego.

Kai plaukai atgauna drėgmės ir proteinų balansą, labai svarbu jį išlaikyti. Kaitaliokite priemones nuo visiškai be proteininių iki prisotintų proteinais (tarkim, vieną plovimą naudokite drėkinantį, o kitą – maitinantį kondicionierių), tų pačių priemonių nenaudokite kelis plovimus iš eilės, vieno plovimo metu naudokite tiek drėkinančias, tiek maitinančias priemones. Net ir mažo porėtumo plaukams reikalingi proteinai, todėl nei vienam žmogui nereiktų iš rutinos jų visiškai pašalinti.

Kaip Jums sekasi išlaikyti balansą?

Post a Comment

v

Didžiuokis savo garbanomis!

Paratis, MB
Įmonės kodas: 304598861
PVM mokėtojo kodas: LT100011782618
Adresas: Labdarių g. 5, Vilnius

Reset Password