Top

NO HARSH

  /  Tinklaraštis   /  Plaukų priežiūra žiemą
Plaukų priežiūra žiemą

PLAUKŲ PRIEŽIŪRA ŽIEMĄ

Nors kartais atrodo, kad garbanoms nėra gero oro, bet žiemą dažna iš mūsų tai ypač stipriai pajuntame!

Šaltas ir sausas vėjas sausina bei velia, o vilnonės kepurės, paltai ir net šalikai (nebent dėvite Noharsh kepurę su šilko pamušalu, hehe) taršo ir beprotiškai šiaušia plaukus!

Teko girdėti, kad šiuo metų laiku dažną garbanę ne taip retai aplanko mintys nusiskusti galvą arba mažų mažiausiai – niekur nekišti nosies iš namų. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje, o skusta galva tikrai ne visoms tinka, todėl prisėdome pasidalinti žiniomis ir galbūt išgelbėti vieną kitą garbanotą galvą. Situacijai pagerinti užteks šiek tiek pakeisti savo plaukų priežiūros rutiną, o keli nauji užtikrinti žingsniai apsaugos bei sudrėkins tavo plaukus bei atkurs garbanų struktūrą.

Taigi, kaip gelbėtis?

  1. Jei dar nemiegi ant šilko / satino pagalvės arba nakties metu nedėvi miego kepuraitės – pats laikas pradėti! Šie kartais neįvertinti aksesuarai apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo, vėlimosi ir šiaušimosi nakties metu. Nors juos patariama naudoti visais metų laikais, tačiau žiemą – ypač. Nereiktų pamiršti ir kasdienai (ar tik nakčiai) naudojamų šilkinių plaukų gumyčių – aukštai surišta laisva kasa pakelia plaukų šaknis bei apsaugo nuo plaukų vėlimosi neramaus miego metu. P.S. užvalkalas tarnauja taip pat ir veido bei kaklo raukšlių prevencijai!

  2. Plaukų formavimo gelius keisk kremais arba sluoksniuok priemones (pirmiausia – kremas, tada gelis). Kremai dažniausiai pasižymi intensyvesniu drėkinimu ir geriau apsaugo plaukus nuo žalojančio šalto bei sauso oro poveikio.

  3. Naudok galvos apdangalus! Jie ne tik šildys tavo ausis, bet ir saugos garbanas. Kaip jau aptarėme praeitame laiške, venk vilnos ir kitų porėtų, šiurkščių verpalų. Plaukus ir ausis apsaugančią kepurę su pamušalu visada gali įsigyti mūsų parduotuvėje.

  4. Jei gali, naudok sunkesnes, daugiau aliejų bei sviestų turinčias kaukes (spausk 1, 2, 3) / kondicionierius. Bent kartą (o geriausia – du) per savaitę atlik gilų drėkinimą (deep conditioning) bei naudok nenuplaunamą kondicionierių. Nepamiršk, kad aliejinės kaukės taip pat niekada neišeina iš mados ir turėdama laiko palepink ja savo garbanas.

  5. Plaukų galiukų aliejukai taip pat padės atlaikyti šalčius ir sumažins šakojimąsi – porą lašų patrink delnuose ir gniaužant paskirstyk ant šlapių plaukų iškart po formavimo arba lygiai taip pat naudok ant visiškai sausų galiukų. Šis veiksmas padės užrakinti ir išlaikyti drėgmę plaukuose.

  6. Dažniau naudok plaunantį kondicionierių (co-wash), o ne šampūną.

  7. Niekada neišeik iš namų drėgnais plaukais! Nors šis patarimas žiemą skamba keistai, tačiau realybė kartais nustebina – rytais, po garbanų atnaujinimo, dažna mergina nebespėja išdžiovinti plaukų! Šaltis stipriai pažeidžia šlapius plaukus, todėl pasistenk rasti papildomas 10 minučių pilnam jų išdžiovinimui.

  8. Plaukus skalauk vėsiu vandeniu – taip uždarysi plauko žvynelius, išlaikysi plaukus sudrėkintus, blizgančius ir stiprius.

  9. Nors žiemos metu plaukus reikia daugiau drėkinti, nepamiršk proteinų procedūrų ir valomųjų plovimų – jų praleisti nereikėtų. Aliejai linkę kauptis ant plaukų, todėl kartas nuo karto juos reikia pašalinti.

Tikimės, kad šie patarimai padės tavo garbanoms ištverti žiemos orus ir iki pavasario visus akinsi plaukų blizgesiu! Jei turi daugiau patarimų, būtinai parašyk komentaruose – galbūt ir tu išgelbėsi vieną kitą garbanotą galvą ?

Post a Comment

v

Didžiuokis savo garbanomis!

Paratis, MB
Įmonės kodas: 304598861
PVM mokėtojo kodas: LT100011782618
Adresas: Labdarių g. 5, Vilnius

Reset Password